Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fico chce pri novom zákone o RTVS navrhnúť skrátené legislatívne konanie

.sita .slovensko

Argumentoval pri tom porušovaním či ohrozením ľudských práv, ktoré umožňuje schvaľovanie legislatívy v skrátenom konaní.

Fico chce pri novom zákone o RTVS navrhnúť skrátené legislatívne konanie SITA/Úrad vlády SR

premiér Robert Fico (Smer-SD) chce v prípade nového zákona o Rozhlase a televízii Slovenska (RTVS), ktorým by vznikla Slovenská televízia a rozhlas (STaR), navrhnúť na koaličnej rade skrátené legislatívne konanie. „Buďme k sebe úprimní. To, ako sa správa vedenie RTVS a zamestnanci, nemôže garantovať objektívne a nezávislé vysielanie, pretože sú v súboji s vládou. Preto sú splnené všetky podmienky na skrátené legislatívne konanie,“ uviedol predseda vlády po dnešnom rokovaní kabinetu. 

Argumentoval pri tom porušovaním či ohrozením ľudských práv, ktoré umožňuje schvaľovanie legislatívy v skrátenom konaní. „Ľudia majú právo na prístup k objektívnym a pravdivým informáciám,“ zdôraznil s tým, že to podľa neho, v dôsledku súboja s vládou, nevie RTVS zabezpečiť. Dodal, že na toto potrebuje súhlas koaličnej rady, keďže bez poslancov Národnej rady SR sa to nepodarí. „Privítal by som, keby problém RTVS bol vyriešený v skrátenom legislatívnom konaní,“ uviedol.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite