Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Trestné konanie proti čurillovcom je vo fáze záverečného preštudovania vyšetrovacieho spisu

.sita .slovensko

Predmetná vec podľa Kubinu dokresľuje kontext celého trestného stíhania čurillovcov, ktoré už dva týždne po vzatí obvinených do väzby vyhodnotil Krajský súd v Bratislave za neopodstatnené.

Trestné konanie proti čurillovcom je vo fáze záverečného preštudovania vyšetrovacieho spisu Boris Németh

trestné stíhanie policajtov Národnej kriminálnej agentúry Jána Čurillu, Pavla Ďurku, Milana Sabotu, Štefana Mašina, Róberta Magulu a Branislava Dunčka je momentálne vo fáze záverečného preštudovania vyšetrovacieho spisu. Informoval o tom na sociálnej sieti ich právny zástupca Peter Kubina. Ako ďalej uviedol, súčasťou spisu sú aj príkazy na vzatie do väzby Čurillu, Ďurku Sabotu a Mašina zo septembra 2021.Tie podľa neho dokazujú, že o väzbe obvinených bolo rozhodnuté dopredu.

V príkazoch na prijatie do väzby obvinených Čurillu, Ďurku a Sabotu z 15. septembra 2021 sudca podľa Kubinu výslovne napísal, že spolu s nimi je väzobne stíhaný aj obvinený Štefan Mašin, ktorého však tento sudca v reálne vypočul a vzal do väzby až o deň neskôr, teda 16. septembra 2021. „To znamená iba toľko, že o väzbe pre Štefana Mašina bol sudca celkom evidentne rozhodnutý už vopred, teda ešte skôr, ako tohto obvineného vôbec videl a vypočul. Jeho výsluch teda nemal pre rozhodnutie sudcu žiadny význam (čomu kvalitatívne zodpovedalo aj odôvodnenie uznesenia o vzatí do väzby),“ skonštatoval advokát.

Predmetná vec podľa Kubinu dokresľuje kontext celého trestného stíhania čurillovcov, ktoré už dva týždne po vzatí obvinených do väzby vyhodnotil Krajský súd v Bratislave za neopodstatnené. „Ide zároveň o dôkaz toho, že o vzatí vyšetrovateľov NAKA do väzby sa rozhodlo vopred bez toho, aby to svojou výpoveďou pred sudcom mohli akokoľvek ovplyvniť,“ doplnil Kubina.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite