Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Šutaj Eštok diskutoval s medzinárodne hľadaným extrémistom Bombicom

.sita .slovensko

Bombica vyšetrujú ministrovi podriadení policajti Národnej kriminálnej agentúry.

Šutaj Eštok diskutoval s medzinárodne hľadaným extrémistom Bombicom SITA/Milan Illík

minister vnútra Matúš Šutaj Eštok vystúpil v relácii s medzinárodne hľadaným extrémistom Danielom Bombicom prezývaným „Danny Kollár“, na ktorého sú vydané tri zatýkacie rozkazy pre niekoľko trestných činov a o ktorého extradícii na Slovensko rozhodne britský súd koncom marca. Na sociálnej sieti na to upozornil opozičný poslanec Jaroslav Spišiak (Progresívne Slovensko).

„Myslel som si, že už som zažil všetko, ale ministra vnútra v diskusii s medzinárodne hľadaným extrémistom som ešte nezažil,“ skonštatoval Spišiak s tým, že Bombica vyšetrujú ministrovi podriadení policajti Národnej kriminálnej agentúry. Zároveň pripomenul, že Bombic napríklad v roku 2021 zverejnil mená radových policajtov a súkromnú adresu jedného z nich len preto, že zakročili voči agresívnej skupine v potravinách. „Jeden z policajtov bol počas zákroku zranený, následne kvôli tejto osobe s monitorovacím náramkom na nohe čelil internetovej šikane,“ zdôraznil Spišiak.

Bývalý policajný prezident podľa vlastných slov očakáva v tejto súvislosti stanovisko Odborového zväzu polície. „Boli to odbory, ktoré tvrdo bojovali za zrušenie menoviek na uniformách práve kvôli šikane, ktorú vyvolal aj Bombic po zákroku hliadky v potravinách. Odbory sa určite postavia za radových policajtov a odsúdia ministerkove hrkútanie s medzinárodne hľadanou osobou,“ uviedol Spišiak.

Opozičný poslanec zároveň skonštatoval, že Šutaj Eštok je najnekompetentnejším ministrom vnútra v histórii Slovenskej republiky. „Vyškerený do kamery sa nechá uviesť medzinárodne hľadanou osobou, ktorá útočila na radových policajtov, odpovedá na jej otázky, akoby sa nič nedialo, odkrýva plány zmien v rezorte i v Policajnom zbore,“ dodal Spišiak.

 Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite