Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na zhromaždenie prezidentského kandidáta Korčoka prišli tisíce ľudí

.sita .slovensko

Na proteste vystúpili aj známe osobnosti ako bývalý minister kultúry Milan Kňažko, emeritný arcibiskup Róbert Bezák, herečka Zuzana Porubjaková a herec Marián Mitaš.

Na zhromaždenie prezidentského kandidáta Korčoka prišli tisíce ľudí SITA/Milan Illík

občiansky kandidát na prezidenta Ivan Korčok zaplnil Námestie slobody v Bratislave. Korčok zorganizoval predvolebné zhromaždenie s názvom Nedovoľme im ovládnuť celý štát, cieľom ktorého bolo vyhraniť sa voči vláde Roberta Fica. „My máme právo na nezávislé médiá, máme právo žiadať spravodlivé tresty pre tých, ktorí páchajú trestné činy, máme právo žiadať, aby politici slúžili ľuďom, a nie sami sebe a máme právo žiť v štáte, ktorý patrí na Západ a nie na Východ," vyhlásil Korčok. 

Na proteste vystúpili aj známe osobnosti ako bývalý minister kultúry Milan Kňažko, emeritný arcibiskup Róbert Bezák, herečka Zuzana Porubjaková a herec Marián Mitaš. Zhromaždenie moderoval herec Ludwig Bagin a s piesňou Čerešne vystúpila speváčka Emma Drobná, ktorá na záver zaspievala aj štátnu hymnu.

SITA/Milan Illík

„Kandidujem preto, lebo chcem pomôcť Slovensku. Kandidujem preto, aby sa nám tu všetkým žilo lepšie. Chcem, aby Slovensko bolo európske nielen hodnotami, ale aj kvalitou života. Na mieste sú však veľké obavy z toho, čo sa na Slovensku deje. Toto nás nemôže nechať chladnými," vyhlásil Korčok s tým, že vládna garnitúra chce získať absolútnu moc v celej krajine. „Tento valec ťahá Slovensko k neslobode. Upratali policajtov a vyšetrovateľov a obišli prezidentku, aby ovládli Slovenskú informačnú službu. Robia čistky vo všetkých štátnych inštitúciách a teraz si idú zobrať aj RTVS a útočia na jej riaditeľa. Teraz ešte potrebujú aj prezidentský úrad a prezidenta, ktorý ich podrží," dodal Korčok. 

 

SITA/Milan Illík

Na pódiu vystúpila aj študentka Vysokej školy múzických umení Sára Prokopová. Prečítala vyhlásenie vysokoškolákov, ktorí odmietajú zásahy vlády do nezávislosti RTVS a pripomenula aj útoky predsedu vlády smerom k študentom.

SITA/Milan Illík

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite