Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prokurátorka ÚŠP obvinila päť osôb v kauze súvisiacej s Fondom národného majetku

.tasr .slovensko

Tri osoby boli vo výkonnom výbore FNM a následne akciovej spoločnosti, ktorá bola jeho nástupnícka.

Prokurátorka ÚŠP obvinila päť osôb v kauze súvisiacej s Fondom národného majetku SITA/Milan Illík

v kauze súvisiacej s Fondom národného majetku (FNM) obvinili päť osôb pre trestné činy machinácie pri verejnom obstarávaní a porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. Spôsobená škoda mala byť vo výške približne 70 miliónov eur. Na utorkovej tlačovej konferencii o tom informovala prokurátorka Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Lucia Bizoňová.

„Ide o vec, ktorá súvisí s Fondom národného majetku. V danej veci bolo vznesené obvinenie piatim osobám. Tri osoby boli vo výkonnom výbore FNM a následne akciovej spoločnosti, ktorá bola jeho nástupnícka,“ priblížila prokurátorka. Obvinenie vzniesla 14. marca.

Upriamila tiež pozornosť na to, že v minulosti bolo toto trestné stíhanie zastavené. „Obnovené bolo na podnet poškodeného, ktorý sa ozval s tým, že vie nanovo vyčísliť vzniknutú škodu,“ doplnila.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite