Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pre medveďa v Liptovskom Mikuláši evidujú dvoch zranených, zviera je už mimo mesta

.tasr .slovensko

Medveď preplával cez Váh smerom do Ploštína a stratil sa mimo obytnej zóny.

Pre medveďa v Liptovskom Mikuláši evidujú dvoch zranených, zviera je už mimo mesta SITA/Branislav Bibel

pre pohybujúceho sa medveďa v uliciach Liptovského Mikuláša evidujú zdravotnícki záchranári dvoch ľahko zranených ľudí pri vedomí. Informovali o tom v nedeľu na sociálnej sieti s tým, že jedna osoba je zranená po strete s medveďom. Podľa sprostredkovaných informácií od záchranných a bezpečnostných zložiek už obyvatelia nie sú v ohrození, zviera je už mimo mesta.

Na základe volania na tiesňovú linku záchranári vyslali v nedeľu dve ambulancie Rýchlej zdravotnej pomoci do centra Liptovského Mikuláša. „Na mieste sú hasiči, polícia, Zásahový tím pre medveďa hnedého a Slovenský poľovnícky zväz,“ dodali z Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) SR.

Hovorkyňa Liptovského Mikuláša Viktória Čapčíková pre TASR uviedla, že medveď preplával cez Váh smerom do Ploštína a stratil sa mimo obytnej zóny. Odvolala sa pri tom na sprostredkované informácie. „Detailami nedisponujeme a nie sme kompetentní ich preto komentovať,“ povedala.

Podľa Čapčíkovej liptovskomikulášsky primátor Ján Blcháč dlhodobo požaduje od príslušných orgánov riešenia tejto problematiky, od ministerstva životného prostredia bude aj v tomto prípade žiadať reakciu a aktívny prístup. Očakáva rozhodnutie rezortu, že budú zásahovým tímom zazmluvnení poľovníci v meste a okolí. „Tí budú v takýchto prípadoch k dispozícii na ochranu verejnosti, kým dorazí zásahový tím a tiež očakáva ďalšie komplexné systémové riešenie problematiky,“ vysvetlila hovorkyňa.

Na pobehujúceho medveďa v uliciach mesta upozornili v nedeľu okolo obeda obyvatelia Liptovského Mikuláša na sociálnej sieti. Zverejnili aj video a fotografiu. Zviera videli na Nábreží aj v okolí nákupného centra.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite