Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kresťanskí demokrati odmietli diskutovať s Pellegrinim v relácii TA3

.sita .slovensko

Ako uviedol predseda KDH Milan Majerský, nerozumie, prečo by mal byť ako nekandidát v debate s prezidentským kandidátom on, a nie ďalší relevantný kandidát na prezidenta.

Kresťanskí demokrati odmietli diskutovať s Pellegrinim v relácii TA3 SITA/Milan Illík

poslankyňa Martina Holečková (KDH) si myslí, že občania by mali spoznať postoje prezidentských kandidátov prostredníctvom ich vzájomných diskusií. Tým sa podľa nej Pellegrini aktuálne vyhýba. „Priestor v televíznej debate by mal dostať relevantný kandidát na prezidenta a nepokladám za vhodné, aby som sa ako zástupkyňa KDH stretla s prezidentským kandidátom v nedeľnej debate televízie TA3. Naopak, rada by som svoje miesto prenechala relevantným kandidátom a umožnila tak divákom zhliadnuť historicky prvý stret hlavných dvoch prezidentských kandidátov,” priblížila Holečková. Kresťanským demokratom je súčasne ľúto, že o svojej neúčasti neinformovali skôr, no v čase potvrdzovania relácie očakávali, že sa uskutoční aj prezidentská debata so všetkými kandidátmi na prezidenta. „To sa nestalo. Mediálny priestor pár dni pred akýmikoľvek voľbami by mal byť vyvážený a spravodlivo prerozdelený pre všetkých kandidátov,“ uzavrelo KDH.

Pôvodne mali v nedeľnej relácii televízie TA3 V politike diskutovať prezidentský kandidát, predseda Národnej rady SR a líder strany Hlas-SD Peter Pellegrini a predsedníčka poslaneckého klubu KDH Martina Holečková. Po odmietnutí KDH zúčastniť sa debaty s kandidátom na prezidenta Petrom Pellegrinim sa v dueli stretnú minister práce, soc. vecí a rodiny Erik Tomáš (Hlas-SD) a Martina Holečková.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite