Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Korčok považuje kampaň za neférovú, pretože neprebieha za rovnakých podmienok

.sita .slovensko

Prvýkrát v histórii priamej voľby prezidenta zažívame situáciu, že líder volieb sa ani raz nestretol v debate so svojimi protikandidátmi.

Korčok považuje kampaň za neférovú, pretože neprebieha za rovnakých podmienok SITA/Jana Birošová

prezidentský kandidát Ivan Korčok hovorí o mocenskom valci Ficovej vlády, ktorý zahŕňa nielen politické zásahy do verejnoprávnej televízie, ale poukazuje aj na zmeny, ktorými prechádza súkromná televízia TV Markíza. „V najsledovanejšej televízii, v Markíze, podpísali redaktori a redaktorky list, v ktorom popisujú zásahy do spravodajstva v prospech Ficovej vlády. Konštatujú okrem iného, že Peter Pellegrini dostáva vo vysielaní väčší priestor ako Ivan Korčok, pretože je predsedom parlamentu, a teda má 'mocenský bonus',“ uviedol Korčok. Dlhoročný diplomat a exminister zahraničia konštatuje, že vládnej garnitúre slúžia bulvárne média a tie, ktoré jej neslúžia, ignorujú. „Idú rušiť RTVS, útočia na jej riaditeľa, idú si zmeniť zákon tak, aby ho mohli vymeniť, rozhodovať o programe a o tom, čo je verejnoprávne a čo nie,“ hovorí Korčok.

Zároveň poukazuje na to, že prvýkrát v histórii priamej voľby prezidenta zažívame situáciu, že líder volieb sa ani raz nestretol v debate so svojimi protikandidátmi. „Debaty sa rad radom rušia pre neúčasť Petra Pellegriniho a on si užíva televízny priestor sám na svojich výjazdoch a cestách, ktoré mu platia všetci daňoví poplatníci,“ povedal Korčok. Prízvukoval, že táto kampaň je „čudná“, pretože neprebieha férovo a za rovnakých podmienok pre každého. „Ja nechcem, aby nefér bol novým štandardom, ako tu budeme fungovať. Nechcem, aby ovládli všetku moc v štáte, ešte viac ohli všetky pravidlá vo svoj prospech, pretože z toho nemusí byť návratu,“ upozornil na záver.

Agentúra SITA oslovila hovorkyňu Patríciu Medveď Macíkovú so žiadosťou o reakciu Petra Pellegriniho.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite