Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

„Občianske médiá“ okúsili vlastnú medicínu. Od kyslosti im vykrivilo ústa

.martin Hodás .slovensko

Súčasná vláda so sebou priniesla novú úroveň politickej nekultúry. V rámci nej posilnila útoky na tradičné médiá a neobvyklú priazeň venuje takzvanej alternatíve, ktorá sa po novom rada tituluje ako „občianske médiá“.

„Občianske médiá“ okúsili vlastnú medicínu. Od kyslosti im vykrivilo ústa sita/SITA/Diana Černak

tieto médiá – tváriace sa ako nezávislé a snažiace sa simulovať skutočnú žurnalistiku – sa pred voľbami stali hlásnou trúbou novej koalície. Užívajúc si pozornosť a pocit dôležitosti v tom pokračujú aj po voľbách.

Mnohé z nich si rovnako užívajú útoky na tradičné médiá a fakt, že s viacerými z nich vláda odmieta komunikovať a označuje ich za „nepriateľské“. 

Situácia sa obratom mení v momente, keď sú alternatívci konfrontovaní s rovnakým prístupom. A práve to sa stalo pred utorkovou tlačovkou prezidentského kandidáta Ivana Korčoka.

nie ste novinári 

Korčokov tím totiž od novinárov vyžadoval, aby sa na tlačovku vopred akreditovali. Rečou smrteľníka: museli svoju zamýšľanú účasť nahlásiť a Korčokovci im ju museli schváliť.

No a čo sa nestalo – viacerí „novinári“ akreditáciou neprešli.

„Dobrý deň, Vašu akreditáciu neakceptujeme, akreditácie udeľujeme iba novinárom,“ vypočula si Mimi Šramová z YouTube kanála Online Tu a teraz, Pavel Kapusta z Napalete.sk či Hlavný denník. Au. 

Rovnako nepochodil Dominik Papala z Flašíkovho eReportu. Ten dokonca prišiel na recepciu hotela a čitateľom manipulatívne tvrdil, že ho redakcia eReportu akreditovala. Lenže novinára neakredituje redakcia, ale usporiadateľský tím danej udalosti, v tomto prípade tlačovej konferencie. To oni udeľujú akreditácie.

Papala pritom zjavne vedel, že sa dostane do problémov. Už počas príchodu na tlačovku si natáčal video pre fanúšikov, v ktorom hovoril, že na tlačovku je potrebná akreditácia a odpoveď od Korčokovcov redakcii neprišla. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite