Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ministerstvo zahraničných vecí nielenže robí celosvetovú hanbu, ale ešte aj zavádza

.marian Jaslovský .slovensko

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky si včera predvolalo holandskú veľvyslankyňu na Slovensku Gabriellu Sancisiovú, aby jej tlmočilo výhrady voči podujatiu pripravovanému na pôde holandskej ambasády v Českej republike zameranému na hodnotenie politickej situácie na Slovensku.

Ministerstvo zahraničných vecí nielenže robí celosvetovú hanbu, ale ešte aj zavádza SITA/MZV Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Juraj Blanár

aktualizované o správu o zrušení podujatia na holandskej ambasáde v Prahe:

Na základe aktuálnych informácií sa holandská strana, ktorá predtým nedisponovala dostatočnými informáciami o pripravovanom podujatí (na ktorom mala byť na pôde holandského veľvyslanectva v Prahe rozoberaná za účasti veľvyslancov členských štátov EÚ bez pozvania slovenskej veľvyslankyne v ČR vnútropolitická situácia na Slovensku), rozhodla podujatie na pôde svojej ambasády v ČR zrušiť,,“ uviedol rezort diplomacie.

MZV na svojej facebookovej stránke (ktorá bude pravdepodobne odstránená pre desiatky nesúhlasných reakcií) MZV včera uviedlo:

Teda, hanba na tri zimy, ako sa vraví. A na celý svet. Ukazuje sa, že navyše aj klame. Centrum pro informovanou společnost na svojej stránke uviedlo:

Podujatia sa za Slovensko zúčastnia dvaja ľudia: Rastislav Kačer a Juraj Rizman.

Môžem potvrdiť, že akciu neorganizuje NL ambasáda — to je naozaj klamstvo,“ uviedol Juraj Rizman. „Ja som prijal pozvanie mimovládky, ktorá robí akciu v priestoroch NL ambasády. To je dosť rozdiel oproti tomu čo tvrdí MZV. Druhý rozdiel je, že nejde o žiadnu konferenciu, ale krátku neformálnu debatu. A čo sa týka mojej účasti — nie som organizátor — ja som hosť pripravený hovoriť o stave občianskej spoločnosti v SR s každým, kto o túto tému bude mať záujem. Robím to roky doma aj v zahraničí a doteraz to nikomu nevadilo. Nakoniec vďaka tejto expertíze som dodnes aj členom poradného orgánu slovenskej vlády — Rady vlády pre rozvoj občianskej spoločnosti.“

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite