Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Podľa Michala Šimečku je toto asi najhorší moment od vzniku samostatných republík

.redakcia .slovensko

Prečítajte si vyjadrenie predsedu Progresívneho Slovenska a podpredsedu NR SR Michala Šimečku.

Podľa Michala Šimečku je toto asi najhorší moment od vzniku samostatných republík SITA/Milan Illík

zajtra odchádzam do Prahy. Čakajú ma dôležité rokovania s predstaviteľmi českého parlamentu aj vlády. Vladimírovi Mečiarovi trvalo päť rokov, kým zo Slovenska spravil čiernu dieru na mape Európy, Robert Fico ho dokázal dobehnúť za päť mesiacov. 

Pre kroky, ktoré Fico spolu s ministrom Blanárom spravili, sa česká vláda rozhodla zrušiť spoločné jednania s našou vládou. Je to obrovská hanba a poškodenie vzájomných vzťahov. Reálne je to asi najhorší moment od vzniku samostatných republík. Lenže Slovensko nie je ani Robert Fico, ani Juraj Blanár. 

Obrovská časť ľudí na Slovensku považuje EÚ a NATO za náš prirodzený životný priestor, a Českú republiku za nášho najbližšieho partnera. A nikdy, naozaj nikdy by nepodali ruku vojnovým zločincom, ani nerobili užitočného idiota pre vraždiaci Putinov režim. Je to vláda s najslabšou väčšinou a ani zďaleka nereprezentuje názory väčšiny ľudí na Slovensku.

S týmto odkazom pôjdem zajtra do Prahy. Budem našim partnerom tlmočiť, ako jasné sú proeurópske a demokratické hodnoty množstva ľudí na Slovensku. Aj to, aby si nerobili obraz o našej krajine na základe krokov Fica či Blanára, a aby sme naďalej prehlbovali naše dobré susedské vzťahy a spoluprácu, všade tam, kde je to možné.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite