Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ministerstvo vnútra: V súvislosti s Dankovou nehodou došlo k pochybeniam

.tasr .slovensko

Naďalej platí pokyn príslušnej prokuratúry o neposkytovaní informácií.

Ministerstvo vnútra: V súvislosti s Dankovou nehodou došlo k pochybeniam SITA/Milan Illík

v súvislosti s januárovou dopravnou nehodou podpredsedu parlamentu Andreja Danka (SNS) kontrola ukázala, že došlo k pochybeniam, ktoré zatiaľ nie je možné špecifikovať. Pre TASR to uviedol hovorca Ministerstva vnútra (MV) SR Matej Neumann. Televízia Joj informovala o tom, že malo dôjsť k potrestaniu radových policajtov. Ministerstvo vnútra to pre TASR nepotvrdilo.

„Kontrola v uvedenom prípade zistila určité pochybenia, o ktorých v tejto chvíli nie je možné informovať, keďže aj protokol kontroly je súčasťou vyšetrovania, ktoré ešte stále prebieha,“ uviedol pre TASR Neumann s tým, že vyšetrovanie dozorujúcej prokuratúry by malo byť v najbližšom čase ukončené. „Následne budeme informovať aj o postupe polície pri tejto nehode,“ dodal.

Prezídium Policajného zboru (PZ) k prípadu naďalej nemôže poskytovať bližšie informácie. „Naďalej platí pokyn príslušnej prokuratúry o neposkytovaní informácií v danej veci, aby nedochádzalo k ovplyvňovaniu prebiehajúceho konania,“ uviedli pre TASR z odboru komunikácie a prevencie Prezídia PZ.

Kontrolu postupu policajtov nariadil policajný prezident Ľubomír Solák. Spolu s ministrom vnútra Matúšom Šutajom Eštokom (Hlas-SD) avizovali, že po ukončení zverejnia detaily vyšetrovania nehody aj kamerové záznamy.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite