Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Blanár v Turecku rokoval s Lavrovom — čo to znamená podľa Eugena Kordu

.eugen Korda .sita .slovensko

Ruské ministerstvo zahraničia vyhlásilo, že ministri diskutovali o „najpálčivejších otázkach medzinárodnej agendy“.

Blanár v Turecku rokoval s Lavrovom — čo to znamená podľa Eugena Kordu

slovenský minister zahraničných vecí Juraj Blanár (Smer-SD) sa v sobotu stretol s jeho ruským rezortným kolegom Sergejom Lavrovom. Politici sa stretli na okraji diplomatického fóra v tureckej Antalyi. Informuje o tom spravodajský portál Kyiv Independent.

Ruské ministerstvo zahraničia vyhlásilo, že ministri diskutovali o „najpálčivejších otázkach medzinárodnej agendy“ vrátane „situácie“ na Ukrajine. Slovenský rezort zahraničia stretnutie zatiaľ nekomentoval.

Vzhľadom na to, že Západ prerušil vzťahy s Ruskom pre jeho inváziu na Ukrajinu, ktorú spustilo pred dvoma rokmi, stretnutie ministrov vyvolalo rozpaky. Blanár je jeden z mála popredných európskych predstaviteľov, ktorí sa od začiatku vojny na Ukrajine osobne stretli s predstaviteľmi Ruska.

Súčasná slovenská vláda od svojho nástupu k moci minulý rok urobila niekoľko krokov a vyhlásení, ktoré sú vnímané ako skeptické voči Ukrajine a bližšie k Moskve.

.vysvetlenie Eugena Kordu:

Náš minister zahraničných vecí neurobí nič bez súhlasu svojho šéfa a skutočného realizátora našej zahraničnej politiky, Roberta Fica. 

To, že sa stretol v Turecku s ruským ministrom zahraničných vecí svedčí len o tom, kde premiér Slovensko vedie — teda rovno do náruče zločineckého štátu. Rusko je vraj pripravené obnoviť priateľské vzťahy zo Slovenskom, len nikto nevie, čo si za slovom „priateľské“ predstavuje. Už sme tu mali v čase Sovietskeho zväzu „priateľstvá na večné časy“ a vieme ako tie priateľstvá vyzerali. Tak, presne tam nás páni z dnešnej koalície chcú dostať.

 

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite