Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Majerský: Rozhodnutie ÚS je dôkazom, že Slovensko je ešte stále právnym štátom

.sita .slovensko

Zároveň vyzval Fica, Pellegriniho, ako aj všetkých občanov, aby toto rozhodnutie ústavného súdu rešpektovali.

Majerský: Rozhodnutie ÚS je dôkazom, že Slovensko je ešte stále právnym štátom SITA/Jakub Julény

rozhodnutie Ústavného súdu SR vo veci novely Trestného zákona je dôkazom, že Slovenská republika je ešte stále právnym štátom, kde funguje systém bŕzd a protiváh a kde svojvôľa nemá miesto. Na sociálnej sieti to napísal predseda Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) Milan Majerský.

„Od začiatku sme tvrdili, že novela Trestného zákona sa má prijímať po širokej odbornej diskusii pre zvýšenie bezpečnosti všetkých ľudí na Slovensku, a nie za účelom zabezpečiť pre pár vyvolených bezpečnosť a beztrestnosť,“ vyhlásil Majerský. Zároveň vyzval predsedu vlády Roberta Fica, predsedu parlamentu Petra Pellegriniho, ako aj všetkých občanov, aby toto rozhodnutie ústavného súdu rešpektovali.

Podľa lídra Progresívneho Slovenska Michala Šimečku rozhodnutie súdu dokazuje, že odpor a boj má zmysel. „V parlamente, na námestiach po celom Slovensku aj ústavnou sťažnosťou. Nikdy sa nesmieme vzdať. Slovensko si nenecháme ukradnúť ani Ficom, ani Dankom, ani Pellegrinim,“ doplnil Šimečka.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite