Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fico dúfa, že polícia vyšetrí všetky varianty pri vražde novinára

.tasr .slovensko

Podľa premiéra bola vražda poprava, a odmieta zneužívanie smrti mladých ľudí na politické ciele.

Fico dúfa, že polícia vyšetrí všetky varianty pri vražde novinára SITA/Úrad vlády SR

polícia by mala vyšetriť aj ďalšie verzie týkajúce sa vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Uviedol to premiér Robert Fico (Smer-SD) v sobotu v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy pri príležitosti nedávneho šiesteho výročia vraždy. Skonštatoval tiež, že vražda bola poprava, a odmieta zneužívanie smrti mladých ľudí na politické ciele.

„Verím, že keď urobíme poriadok na Národnej kriminálnej agentúre a Úrade špeciálnej prokuratúry (ÚŠP), musia sa vrátiť policajti k verziám, ktoré neboli vôbec prešetrované, teda kto vlastne za tým je,“ povedal premiér. Zopakoval, že pri vyšetrovaní boli viaceré varianty týkajúce sa objednávateľa a motívu. Pýta sa, prečo ich polícia nevyšetrovala. Myslí si, že za uplynulé tri roky vedeniu krajiny vyhovovala verzia, že za vraždou stála Ficova vláda. Hovorí o politickom zneužívaní vraždy mladých ľudí.

Premiér sa vyjadril aj k novele Trestného zákona. Ak Ústavný súd SR povie, že v niektorých častiach nie je v súlade s ústavou, vláda je podľa neho pripravená to opraviť. „Pokiaľ ide o ÚŠP, jeho zrušenie, čo to má spoločné s ústavou? Absolútne nič,“ skonštatoval. Opätovne kritizoval aj postoj prezidentky Zuzany Čaputovej. Trvá na tom, že vláda postupuje zákonne.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite