Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezidentka: Nemám istotu, ako o Trestnom zákone rozhodne Ústavný súd

.tasr .slovensko

Zuzana Čaputová v televíznej diskusii Na telo na TV Markíza vyhlásila aj to, že do straníckej politiky sa po skončení prezidentského mandátu nechystá.

Prezidentka: Nemám istotu, ako o Trestnom zákone rozhodne Ústavný súd SITA/Jana Birošová

prezidentka Zuzana Čaputová zvažuje možnosť, že menovanie riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) nechá na svojho nástupcu. Uviedla to v nedeľnej diskusnej relácii TV Markíza Na telo. 

„Nebola by som prvá hlava štátu, ktorá by sa rozhodla dokonca v dlhšom časovom spektre, že už nebude uplatňovať menovacie právomoci vzhľadom na to, že jej končí mandát,“ poznamenala Čaputová. 

Nevymenovanie navrhnutého kandidáta Pavla Gašpara na šéfa SIS niekoľko mesiacov by nepovažovala za obštrukciu. Poukázala na to, že prezident má zabezpečovať riadny chod ústavných orgánov, a tým SIS nie je.

V prezidentských voľbách sa neplánuje postaviť na stranu žiadneho kandidáta. „Vyzývam ľudí na účasť, lebo to je dôležité, ale nebudem robiť nikomu kampaň,“ vyhlásila. 

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite