Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Obžalovaný Marián Magát zostáva vo väzbe

.tasr .slovensko

Rozsudok však zatiaľ nie je právoplatný, obžalovaný a prokurátor avizovali podanie odvolania.

Obžalovaný Marián Magát zostáva vo väzbe pexels.com

obžalovaný Marián M. zostáva vo väzbe. V stredu o tom rozhodol Najvyšší súd (NS) SR, keď zrušil minulotýždňové uznesenie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) o prepustení obžalovaného na slobodu. TASR o tom informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

„Najvyšší súd na dnešnom neverejnom zasadnutí v trestnej veci obžalovaného Mariána M. zrušil uznesenie samosudcu Špecializovaného trestného súdu v Pezinku z 29. januára a žiadosť obžalovaného o prepustenie z väzby na slobodu zamietol,“ priblížila hovorkyňa.

Ako dodala, Najvyšší súd rozhodol tak, že väzbu obžalovaného nenahradil písomným sľubom obžalovaného, zárukou dôveryhodných osôb a ani dohľadom probačného a mediačného úradníka.

Marián M. čelí obžalobe z páchania rozsiahlej a dlhodobo páchanej závažnej extrémistickej trestnej činnosti. V januári mu ŠTS vymeral šesťročný trest väzenia.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite