Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Šimečka: Vláde záleží len na novele Trestného zákona

.tasr .slovensko

Vláde sa podľa Šimečku svojimi krokmi podarilo zjednotiť opozíciu, vyvolať odpor občianskej spoločnosti a pritiahnuť ľudí na námestia.

Šimečka: Vláde záleží len na novele Trestného zákona SITA/Milan Illík

vláda nerieši problémy bežných ľudí, rieši svoju beztrestnosť a moc. Jediné, na čom jej záleží, je aktuálna novela Trestného zákona. Vyhlásil to vo štvrtok predseda Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka v reakcii na prvých 100 dní vlády vo funkcii.

Cieľom novely Trestného zákona je podľa Šimečku dosiahnutie amnestie pre „našich ľudí,“ a preto je vláda ochotná ohroziť bezpečnosť obyvateľov a paralyzovať trestný systém. Pripomenul, že novela prináša zmeny v trestných sadzbách.

Vláda tiež podľa šéfa PS sľubovala pokoj, stabilitu a odborné vládnutie, no namiesto toho ukazuje svoje neodborné nominácie, nekompetentne pripravené zákony a vzájomné hádky medzi koaličnými partnermi. Vláde sa však podľa Šimečku svojimi krokmi podarilo zjednotiť opozíciu, vyvolať odpor občianskej spoločnosti aj odborníkov a pritiahnuť ľudí na námestia.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite