Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prvé kolo prezidentských volieb by s 38 percentami vyhral Peter Pellegrini

.sita .slovensko

Vyplýva to z výsledkov prieskumu agentúry Focus pre reláciu Na telo s Michalom Kovačičom.

Prvé kolo prezidentských volieb by s 38 percentami vyhral Peter Pellegrini SITA/Milan Illík

prvé kolo prezidentských volieb by s 38,1 percenta vyhral predseda strany Národnej rady SR a líder strany Hlas-SD Peter Pellegrini. Do druhého kola prezidentských volieb by spolu so šéfom parlamentu postúpil Ivan Korčok. Za Pellegrinim zaostal o 2,5 percenta, získal by 35,6 percenta hlasov. Vyplýva to z výsledkov prieskumu agentúry Focus pre reláciu Na telo s Michalom Kovačičom. 

Prieskum bol realizovaný od 16. do 23 januára na vzorke 1015 respondentov. Podľa jeho výsledkov by tretie miesto v prvom kole prezidentských volieb obsadil exminister spravodlivosti a bývalý sudca Najvyššieho súdu SR Štefan Harabin, ktorého by podporilo 10,9 percenta voličov.

So šesťpercentným odstupom nasledoval Ján Kubiš, ktorý by získal 4,9 percenta hlasov. Podpredseda parlamentu a líder Slovenskej národnej strany Andrej Danko by podľa prieskumu získal 3,3 percenta hlasov. Viac ako dve percentá voličov by hlasovali aj za europoslanca Miroslava Radačovského (2,4 percenta) a rovnako aj za predsedu strany Maďarská aliancia Krisztána Forróa (2,3 percenta).

Ak by sa v druhom kole prezidentských volieb stretli Pellegrini s Korčokom, líder Hlasu by Korčoka porazil so ziskom 54,2 percenta hlasov, kým Korčoka by volilo 45,8 percenta respondentov. V prípade, že by s Pellegrinim postúpil ktorýkoľvek iný kandidát, predseda parlamentu by zvíťazil nad každým z nich.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite