Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pellegrini: Do pozmeňujúceho návrhu k Trestnému zákon sa pretaví časť pripomienok Európskej komisie

.tasr .slovensko

Podľa opozície sa návrh už nedá opraviť.

Pellegrini: Do pozmeňujúceho návrhu k Trestnému zákon sa pretaví časť pripomienok Európskej komisie SITA/Milan Illík

do pozmeňujúceho návrhu k novele Trestného zákona (TZ) sa pretaví aj časť pripomienok Európskej komisie (EK). Ochrana finančných záujmov EÚ nebude oslabená. V diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy to deklaroval predseda parlamentu a Hlasu-SD Peter Pellegrini. Opozičný poslanec Tomáš Valášek z Progresívneho Slovenska (PS) považuje legislatívny návrh za neopraviteľný a nenapraviteľný.

„Pripravujú sa pozmeňujúce návrhy, ktoré vylepšia návrh zákona aj na základe pripomienok Európskej komisie, na základe pripomienok generálneho prokurátora,“ povedal Pellegrini. Podotkol, že opoziční poslanci účelovo naťahovali diskusiu k návrhu na skrátené legislatívne konanie, ktorá trvala takmer 13 dní. Opozícia podľa neho politicky využíva túto tému aj na organizovanie protestov.

„My si myslíme, že tento zákon, tak ako bol predložený, je nenapraviteľný a neopraviteľný. Koalíciu žiadame, aby ho stiahla,“ reagoval Valášek. Kritizoval skrátené legislatívne konanie i skrátenie diskusie v prvom čítaní na 20 hodín. Legislatíva podľa neho pre tieto kroky narazí na Ústavnom súde.

V prípade pomoci Ukrajine sú podľa predsedu parlamentu dôležité skutky. „Slovensko je naďalej významným partnerom Ukrajiny a pomáha všade tam, kde môže. Okrem toho, že nebudeme už viac posielať z vlastných skladov slovenskej armády žiadne zbraňové systémy,“ zdôraznil Pellegrini s tým, že Ukrajina je suverénny štát a má právo na územnú celistvosť.

Valášek víta, že slovenská vláda na európskej pôde neblokuje 50-miliardovú pomoc Ukrajine. Keď sa Ukrajine podarí ustáť ruskú agresiu, je podľa neho v záujme východného Slovenska, aby profitovalo zo vzájomných vzťahov. Kritizoval spôsob, akým sa premiér Robert Fico (Smer-SD) vyjadroval o situácii v Kyjeve.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite