Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Šimkovičová sľúbila, že Fond na podporu národnostných menšín bude naďalej fungovať samostatne

.sita .slovensko

Do transformačných procesov by mali byť zapojení i zástupcovia národnostných komunít, a tiež splnomocnenec vlády pre rómske menšiny.

Šimkovičová sľúbila, že Fond na podporu národnostných menšín bude naďalej fungovať samostatne SITA/Úrad vlády SR

ministerka kultúry Martina Šimkovičová (nom. SNS) prisľúbila, že Fond na podporu národnostných menšín bude naďalej fungovať samostatne a nebude sa zlučovať s Fondom na podporu umenia. Tvrdí to strana Maďarská aliancia. Na stretnutí s predstaviteľmi strany ministerka tiež sľúbila efektívnejšie fungovanie fondov. Do transformačných procesov by mali byť zapojení i zástupcovia národnostných komunít, a tiež splnomocnenec vlády pre rómske menšiny.

 „Pri rokovaní s premiérom Robertom Ficom sme vyslovili požiadavku na vytvorenie zákona o postavení národnostných menšín. Premiér súhlasil s potrebou kodifikácie legislatívy týkajúcej sa národnostných menšín a jej prípravou poveril splnomocnenca vlády pre národnostné menšiny Ákosa Horonya,“ uviedol politický subjekt.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite