Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Šimečka: Fico sa o Ukrajine vyjadruje bezcitne a vulgárne

.sita .slovensko

Predseda PS uviedol, že sa hanbí za takéhoto premiéra. Podľa Šimečku Ficovi chýba základná ľudská empatia.

Šimečka: Fico sa o Ukrajine vyjadruje bezcitne a vulgárne SITA/Milan Illík

premiér Robert Fico (Smer-SD) sa vyjadruje o Ukrajine bezcitne a vulgárne. Uviedol to na svojej sociálnej sieti predseda hnutia Progresívne Slovensko (PS) Michal Šimečka v reakcii na dnešné vyjadrenia Fica v relácii RTVS Sobotné dialógy.

„Ľudia presne ako my, hneď za našimi hranicami, už dva roky čelia neskutočnému utrpeniu. Vraždeniu, znásilňovaniu, vypaľovaniu celých miest. Všetko len preto, lebo ako suverénna krajina prejavili túžbu žiť v EÚ,“ napísal Šimečka s tým, že jediné, na čo sa Fico zmôže, sú cynické reči o tom, ako neverí vojenskému riešeniu konfliktu, a preto nebude posielať zbrane na Ukrajinu.

„A ešte túto trpiacu krajinu zhadzujúco označí za skorumpovanú, nie suverénnu a v područí iných mocností,“ dodal predseda PS s tým, že sa hanbí za takéhoto premiéra. Podľa Šimečku Ficovi chýba základná ľudská empatia. „Na Ukrajine sa dnes bojuje aj za Slovensko, ale Fica už záujmy vlastnej krajiny zjavne vôbec nezaujímajú, ide mu iba o politické prežitie, beztrestnosť a pomstu,“ uzavrel Šimečka.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite