Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Výzvu na odstúpenie Šimkovičovej podpísalo 80.000 ľudí, ministerka ju rešpektuje

.tasr .slovensko

Výzva poukázala na autoritárske praktiky, netransparentnosť a absenciu diskusie.

Výzvu na odstúpenie Šimkovičovej podpísalo 80.000 ľudí, ministerka ju rešpektuje SITA/Úrad vlády SR

otvorenú výzvu na odstúpenie Martiny Šimkovičovej (nominantka SNS) z postu ministerky kultúry už podpísalo vyše 80.000 ľudí. TASR o tom informovali z petičného výboru. Ministerka podľa stanoviska berie petíciu na vedomie a rešpektuje názor ľudí.

„Iniciátori a iniciátorky výzvy poukazujú na Šimkovičovej autoritárske praktiky pri vedení rezortu, netransparentnosť rozhodovacích procesov, absenciu diskusie s odbornou verejnosťou, ako i dátových analýz či chýbajúcu víziu, ku ktorej by mali jednotlivé kroky ministerstva viesť,“ priblížili. Šimkovičová podľa nich vytvára falošné rozpory medzi tzv. „tradičnou“ a „súčasnou“ kultúrou, čím sa snaží prekryť vlastnú neschopnosť riešiť systémové problémy rezortu.

„Pani ministerka berie petíciu na vedomie a rešpektuje názor ľudí. Sme v demokracii a každý má právo na svoj názor, aj na spisovanie petície,“ uviedol v reakcii pre TASR hovorca Ministerstva kultúry SR Pavol Čorba.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite