Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ani druhý pokus o odvolávanie Blahu nevyšiel, poslanci odmietli program

.tasr .slovensko

Ľuboš Blaha tak naďalej ostáva vo funkcii podpredsedu parlamentu.

Ani druhý pokus o odvolávanie Blahu nevyšiel, poslanci odmietli program SITA/Milan Illík

národná rada (NR) SR nebude rokovať o návrhu na odvolanie Ľuboša Blahu (Smer-SD) z funkcie podpredsedu parlamentu. Poslanci neschválili program mimoriadnej schôdze. Zo 131 prítomných za schválenie programu hlasovalo 54 poslancov, proti bolo 77. Predseda NR SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) preto ukončil schôdzu.

Odvolávanie Blahu z postu iniciovali poslanci za KDH, ktorí odovzdali 37 podpisov od poslancov opozície. Hnutie chcelo Blahu už druhýkrát odvolávať z funkcie v reakcii na video, v ktorom odstránil vo svojej kancelárii vlajku Európskej únie a portrét prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorý nahradil portrétom komunistického predstaviteľa Che Guevaru. Opozícia chcela, aby sa tentoraz otvorila diskusia vzhľadom na to, že vo veci sa začalo trestné stíhanie.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite