Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dankov test na alkohol realizovali až 15 hodín po nehode

.sita .slovensko

Prokuratúra začala v piatok večer trestné stíhanie vo veci poškodzovania všeobecne prospešného zariadenia.

Dankov test na alkohol realizovali až 15 hodín po nehode SITA/Milan Illík

policajtom Krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave, ktorí objasňovali dopravnú nehodu podpredsedu parlamentu a predsedu Slovenskej národnej strany Andreja Danka, sa s ním podarilo skontaktovať až v piatok 12. januára o 14:30. Vypočuli ho a podrobili dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. Informovala o tom bratislavská krajská polícia. Dopravná nehoda, pri ktorej podpredseda parlamentu narazil do semaforu na križovatke ulíc Saratovská — Repašského sa stala vo štvrtok 11. januára krátko pred 23:30.

„Po príchode hliadky dopravnej polície sa vodič, ani motorové vozidlo na mieste nehody nenachádzali. Z uvedeného dôvodu nebolo zrejmé, kto bol účastníkom nehody a rovnako nemohlo prísť ani k vykonaniu dychovej skúšky na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu vodiča,“ uviedla bratislavská policajná hovorkyňa Jana Šimunková. Okresná prokuratúra začala v piatok večer trestné stíhanie vo veci poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia.

„Podľa stanoviska dozor vykonávajúcej prokuratúry je uvedená trestná vec v štádiu prípravného konania, ktoré má neverejný charakter a zverejňovanie akýchkoľvek informácií by vzhľadom na charakter veci a prebiehajúce štádium konania mohlo zmariť, prípadne sťažiť samotné dokazovanie,“ doplnila policajná hovorkyňa.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite