Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Viskupič na proteste v Trnave varoval pred návratom mafiánskych gangov z deväťdesiatych rokov

.sita .slovensko

Kvôli dvadsiatim ľuďom dávate bokom tisícky káuz, ktoré špeciálna prokuratúra rieši, odkázal predstaviteľom vlády.

Viskupič na proteste v Trnave varoval pred návratom mafiánskych gangov z deväťdesiatych rokov FB Trnava, 11. 1. 2024

na proteste v Trnave proti vládnej novele Trestného zákona, ktorá má za cieľ zrušiť Úrad špeciálnej prokuratúry či znížiť tresty za korupciu, vystúpili s príhovormi za zachovanie špeciálnej prokuratúry a proti znižovanie trestných sadzieb poslanci Národnej rady Tomáš Valášek (PS), Peter Stachura (KDH) a Marián Viskupič (SaS). Vládu vyzývali, aby sa venovala v prvom rade zlepšovaniu života občanov, čo sľubovala pred voľbami. Na pódium sa, rovnako ako v decembri, postavil aj predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič, podľa ktorého sa môžu na Slovensko vrátiť mafiánske časy z deväťdesiatych rokov.

„Kvôli dvadsiatim ľuďom dávate bokom tisícky káuz, ktoré špeciálna prokuratúra rieši. Kvôli vašej beztrestnosti vystavujete ľudí veľkému nebezpečenstvu návratu mafiánskych gangov,“ odkázal Viskupič predstaviteľom vlády. Asi 600 protestujúcich vyzval, aby o tejto téme hovorili vo svojom okolí a aby vysvetľovali, že zločinnosť môže narásť, keď bude zrušená inštitúcia, ktorá proti nej vedela a vie bojovať, a keď trestné sadzby za korupciu a ekonomické trestné činy majú klesať.

Za umeleckú obec vystúpil herec Divadla Jána Palárika v Trnave Branislav Mosný, ktorý ocenil prácu nadácie Zastavme korupciu, zastal sa LGBTI+ komunity a novinárov. „Prestaňte útočiť na novinárov z Aktualít, Sme, Denníka N, Markízy a všetkých slušných, poctivých novinárov, ktorí chcú robiť svoju prácu pre nás občanov. A, prosím vás, začnite konečne robiť svoju prácu pre nás občanov,“ vyzval predstaviteľov vlády.

Druhé protestné zhromaždenie s názvom Zastavme ich! organizovali strany PS, SaS a KDH. Monitorovali ho hliadky štátnej aj mestskej polície, ktoré však nemali dôvod zasahovať.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite