Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Obžalovaného advokáta Adama Puškára prepustia z väzby na kauciu

.tasr .slovensko

Súd prijal peňažnú záruku a obžalovaný musí nosiť monitorovací náramok na kontrolu pohybu.

Obžalovaného advokáta Adama Puškára prepustia z väzby na kauciu SITA/Jana Birošová Otec obete Daniel Tupý starší počas oficiálneho otvorenia zrekonštruovaného okolia Pamätníka obetiam extrémizmu na Tyršovom nábreží v Bratislave.

advokáta Adama Puškára, obžalovaného v kauze vraždy študenta Daniela Tupého, prepustia z väzby na slobodu. Súd prijal peňažnú záruku, obžalovaný musí nosiť monitorovací náramok na kontrolu pohybu. Stredajšie rozhodnutie Krajského súdu v Bratislave je právoplatné. Informoval o tom hovorca súdu Pavol Adamčiak.

O prepustení Adama P. z väzby rozhodol Mestský súd Bratislava I už v decembri 2023. Prokurátorka však podala sťažnosť, ktorú bratislavský krajský súd v stredu zamietol.

„Senát odvolacieho súdu vychádzal pri rozhodovaní z toho, že v priebehu trestného konania nedochádza k zosilňovaniu dôvodnosti trestného stíhania voči obžalovanému, a preto sa ustálený dôvod väzby oslabuje,“ priblížil hovorca.

Doplnil, že dôvody väzby u obžalovaného boli nahradené peňažnou zárukou v sume 50.000 eur v spojení s dohľadom probačného a mediačného úradníka a s využitím technického prostriedku na kontrolu pohybu kontrolovanej osoby.

Hlavné pojednávanie v prípade vraždy študenta Daniela Tupého sa začalo na bratislavskom mestskom súde 15. novembra 2023. Obžalovaný vypovedať odmietol.

Daniela Tupého zavraždili 4. novembra 2005 vo večerných hodinách v bratislavskom parku na Tyršovom nábreží. Na študentov zaútočila pri petržalskom brehu Dunaja skupina mužov vyzbrojených nožmi a boxermi. Zranenia utrpeli viacerí ľudia.

Zločin vyvolal množstvo reakcií odsudzujúcich násilie a prejavy neonacizmu. Polícia pracovala v minulosti aj s verziou, že vraždu mohli mať na svedomí muži z podsvetia. V kauze pôvodne obžalovali päť osôb, Richardovi H. hrozilo desať až 15 rokov. Okresný súd Bratislava I ich v júni 2009 oslobodil.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite