Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

NAKA v súčasnej podobe je moloch, musí prejsť zmenami, tvrdí Eštok

.sita .slovensko

Ako ďalej uviedol, fungovanie polície by sa mohlo prispôsobiť plánovaným zmenám na prokuratúre.

NAKA v súčasnej podobe je moloch, musí prejsť zmenami, tvrdí Eštok SITA/Milan Illík

národná kriminálna agentúra nebude ďalej fungovať v súčasnej podobe. V rozhovore pre denník Štandard to povedal minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). Nevylúčil pritom ani možné zrušenie útvaru, primárne by však podľa neho malo ísť o reorganizáciu.

„Je to moloch, ktorý má zbytočne veľa špecializovaných útvarov a riadiacich pracovníkov a reálnu prácu nemá kto vykonávať," povedal minister. „Ak sa kauzy a spisy po zrušení špeciálnej prokuratúry rozdelia na kraje, tak aj v polícii budeme musieť posilniť kraje, špecializované útvary budú krajské," skonštatoval Šutaj Eštok.

Minister zdôraznil, že v súvislosti s reformou Národnej kriminálnej agentúry je na stole viacero alternatív a návrhov. „Jeden z nich ráta s tým, že z troch krajských zložiek NAKA by bolo viacero krajských útvarov. Ale je na stole aj návrh na zrušenie. No nechcem predbiehať, bude to závisieť aj od toho, ako bude po novom fungovať prokuratúra," doplnil minister vnútra.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite