Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pellegrini oficiálne oznámi svoju kandidatúru na prezidenta 19. januára

.tasr .slovensko

Uviedol, že po oznámení kandidatúry sa nevzdá ani pozície predsedu parlamentu, ani postu lídra strany

Pellegrini oficiálne oznámi svoju kandidatúru na prezidenta 19. januára SITA/NR SR

predseda Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) oficiálne oznámi svoju kandidatúru na prezidenta 19. januára v Banskej Bystrici. Avizoval to na pondelkovej tlačovej konferencii. Oznámiť to chce oficiálne až po tom, ako predsedníctvo strany Hlas-SD jeho rozhodnutie schváli.

„Rozhodnutie, svoje osobné, som prijal,“ uviedol Pellegrini s tým, že ešte je potrebné splniť niektoré stranícke záležitosti. Hovoriť musia podľa jeho slov aj o tom, či po jeho definitívnom oznámení bude strana a jej orgány fungovať ako majú, či nebude ohrozená jednotnosť koalície a podobne.

Pellegrini priblížil, že po oznámení kandidatúry sa nevzdá ani pozície predsedu parlamentu, ani postu lídra strany. „Pokiaľ sa stanem prezidentom, urobím všetko pre to, aby som dodržal literu zákona, že prezident má byť nestranícky,“ reagoval na otázku, či sa vzdá postu predsedu strany, ak vo voľbách uspeje. Detailnejšie podľa vlastných slov odpovie, keď bude oficiálne oznamovať kandidatúru.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite