Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lipšic podá žalobu na Zoroslava Kollára pre vyjadrenia o jeho autonehode a súkromnom živote

.sita .slovensko

Kollár uviedol, že Lipšic bol pred nehodou na „záhadnom stretnutí“.

Lipšic podá žalobu na Zoroslava Kollára pre vyjadrenia o jeho autonehode a súkromnom živote SITA/Milan Illík

špeciálny prokurátor Daniel Lipšic podá žalobu na podnikateľa Zoroslava Kollára pre video, v ktorom sa vyjadruje o Lipšicovej autonehode a jeho súkromnom živote. Napísal to na sociálnej sieti.

„Obvinenia zo znásilnenia, nútenia na interrupciu, bitia mojej manželky, inštalácie odposluchu v neznámej krabičke (a jeho následného tajomného odinštalovania), považujem za tak absurdné, že sa proti nim budem brániť. Nezvyknem využívať žaloby na súdy, ale v situácii, keď je útočené aj na moju rodinu, tak urobím,“ zdôraznil Lipšic.

V súvislosti s Lipšicovou nehodou, pri ktorej zahynul chodec, Kollár vo videu uviedol, že Lipšic pred nehodou nebol kupovať šanóny v nákupnom centre Polis, ale bol na „záhadnom stretnutí“, a po nehode za neho preto dychovú skúšku na alkohol vykonal niekto iný. „K mojej tragickej nehode som sa už vyjadril opakovane. Budem si vinu za túto nehodu niesť celý život,“ skonštatoval špeciálny prokurátor.

Lipšic sa podľa vlastných slov zároveň chce ohradiť voči opakovanému tvrdeniu, že ako minister spravodlivosti pri rovnakých nehodách požadoval uloženie nepodmienečného trestu odňatia slobody. „Nie je to pravda. Uloženie nepodmienečného trestu odňatia slobody som požadoval len v tých prípadoch, keď vykonané dokazovanie prišlo k záveru, že vodič motorového vozidla niesol výlučnú vinu na dopravnej nehode. Z úcty k pozostalým, s ktorými sme sa korektne dohodli aj na odškodnení, nebudem zverejňovať závery znaleckých posudkov v tejto veci,“ dodal Lipšic.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite