Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Šimečka odsúdil Pellegriniho predčasné ukončenie rozpravy k štátnemu rozpočtu​

.sita .slovensko

Z Pellegriniho sa stal podľa šéfa progresívcov cenzor.

Šimečka odsúdil Pellegriniho predčasné ukončenie rozpravy k štátnemu rozpočtu​ SITA/Milan Illík

predseda hnutia Progresívne Slovensko (PS) a podpredseda parlamentu Michal Šimečka odsúdil rozhodnute predsedu parlamentu Petra Pellegriniho (Hlas-SD), ktorý hlasovaním ukončil rozpravu k štátnemu rozpočtu. Podľa Šimečku koná predseda parlamentu proti zásadám demokracie a ide o nebezpečný precedens. 

„V PS sme zástancami odbornej a vecnej diskusie, také boli aj príspevky poslancov nášho klubu v rozprave. Z Pellegriniho sa stal cenzor,“ uviedol Šimečka. 

Zároveň vníma, že koalícia je frustrovaná z obštrukcie. „Je to len jej vina, že sme sa do tejto situácie dostali. Riešenie sme jej ponúkali opakovane - stačilo stiahnuť z rokovania promafiánsky balíček a rozprava k rozpočtu mohla byť už dnes za nami,“ dodal podpredseda NR SR a líder PS.

V závere poznamenal, že vládnej koalícii nejde o štátny rozpočet, či ľudí, ale o beztrestnosť a pomstu. „Trestať pre spôsob politiky Igora Matoviča (hnutie Slovensko) celú opozíciu, a vôbec demokraciu na Slovensku, je neprípustné,“ uzavrel Šimečka.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite