Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Miroslava Kočana obvinili pre korupciu počas šéfovania VšZP

.tasr .slovensko

Generálny tajomník služobného úradu rezortu školstva považuje obvinenia za absurdné.

Miroslava Kočana obvinili pre korupciu počas šéfovania VšZP SITA/Alexandra Čunderlíková

generálneho tajomníka služobného úradu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR Miroslava Kočana obvinili z trestného činu prijímania úplatku. TASR o tom informoval odbor komunikácie a marketingu MŠVVaŠ.

„Obvinenie považujem za úplne absurdné a vymyslené,“ povedal Kočan. Avizoval, že voči obvineniu, ktoré mu vzniesli pre skutky z rokov 2016 a 2017, keď pôsobil ako šéf štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovni (VšZP), sa bude brániť. 

„V rokoch 2016 až 2017 sa VšZP pod mojim vedením riadila ozdravným plánom s prísnou kontrolou využívania finančných prostriedkov. Vďaka tomu sa v roku 2017 dostala z hlbokej straty do zisku. Voči rozhodnutiu podávam rozklad a som pripravený brániť svoje dobré meno všetkými dostupnými právnymi prostriedkami,“ uviedol Kočan.

Minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD) reagoval, že rešpektuje nezávislosť orgánov činných v trestnom konaní, no informácia o obvinení ho aj vzhľadom na kariéru Kočana ako úspešného manažéra veľmi prekvapila. Naďalej má jeho dôveru.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite