Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

K rušeniu Úradu špeciálnej prokuratúry sa ozvali aj krajskí prokurátori

.redakcia .slovensko

Vyše dvadsiatka prokurátorov z Košíc, Nitry, Žiliny, Banskej Bystrice, Trnavy aj Prešova sa podpísala pod výzvu, aby v prípadoch špeciálnej prokuratúry bola zachovaná kontinuita v ich dozore.

K rušeniu Úradu špeciálnej prokuratúry sa ozvali aj krajskí prokurátori FREEPIK.COM

ako píše Denník N, svojím apelom upozorňujú na možné negatívne dôsledky výmeny dozorujúcich prokurátorov v rozsiahlych a závažných trestných prípadoch špeciálnej prokuratúry. „A sme zásadne za to, aby bol vytvorený priestor na odbornú diskusiu v riadnom legislatívnom procese,“ dodávajú.

K apelu sa nepridali prokurátori z bratislavskej krajskej prokuratúry a ani trenčianskej.

Stanovisko 25 prokurátorov krajských prokuratúr:

My prokurátori krajských prokuratúr vybavujúci v prvom stupni dozor v trestných veciach k prebiehajúcim legislatívnym zmenám majúcimi za následok aj možnú zmenu vo vybavovaní trestnej agendy prokurátorov Úradu špeciálnej prokuratúry upozorňujeme na možné negatívne dôsledky výmeny dozorujúcich prokurátorov v rozsiahlych a závažných trestných veciach.

Verejnú kritiku pripravovaných legislatívnych zmien z odborného, profesijného hľadiska považujeme za oprávnenú, pretože plnohodnotne v krátkom čase bude nesmierne zložité vystihnúť podstatu jednotlivých trestných káuz vo všetkých ich súvislostiach.

Preto apelujeme na zodpovedných činiteľov spôsobilých ovplyvniť prebiehajúce legislatívne zmeny týkajúcich sa špeciálnej prokuratúry, aby zachovali kontinuitu výkonu dozoru už začatých trestných vecí tak, aby ich dokončili terajší dozorujúci prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry, a sme zásadne za to, aby bol vytvorený priestor na odbornú diskusiu v riadnom legislatívnom procese.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite