Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Najdôveryhodnejším politickým lídrom je Peter Pellegrini

.tasr .slovensko

Dôveruje mu 46 percent opýtaných, nedôveruje 52 percent.

Najdôveryhodnejším politickým lídrom je Peter Pellegrini SITA/NR SR

najdôveryhodnejším politickým lídrom je predseda parlamentu a strany Hlas-SD Peter Pellegrini. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre reláciu TV Markíza Na telo. V prieskume realizovanom v dňoch 15. až 22. novembra odpovedalo 1015 respondentov.

Na druhom mieste sa v rebríčku dôveryhodnosti lídrov umiestnila Zuzana Čaputová, prezidentke SR dôveruje 42 percent a nedôveruje 56 percent oslovených v prieskume. Tretím najdôveryhodnejším v prieskume sa stal premiér SR a šéf Smeru-SD Robert Fico, dôveru mu vyslovilo 37 percent, nedôveru 62 percent respondentov.

Predseda SNS Andrej Danko požíva dôveru u 30 percent opýtaných, naopak, nedôveru vzbudzuje u 67 percent ľudí, ktorí odpovedali. Nasledujú líder PS Michal Šimečka, ktorému dôveruje 27 percent a nedôveruje 65 percent ľudí a líder hnutia Republika Milan Uhrík, ktorého dôvera u opýtaných dosiahla 26 percent a nedôvera 65 percent.

Predsedovi KDH Milanovi Majerskému dôveruje 25 a nedôveruje 63 percent opýtaných. Šéfovi SaS Richardovi Sulíkovi vyslovilo dôveru 23 percent a nedôveru 74 percent opýtaných.

Predseda hnutia Slovensko Igor Matovič dosiahol v prieskume 11-percentnú dôveru, 87 percent opýtaných mu naopak nedôveruje. Na konci tabuľky dôveryhodnosti lídrov je šéf Aliancie Krisztián Forró, ktorému dôveruje desať percent opýtaných, 55 percent má k jeho osobe nedôveru.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite