Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Upravili sa termíny rokovania a hlasovaní Národnej rady SR, do programu zaradili rozpočet

.tasr .slovensko

Pellegrini priblížil, že v stredu majú pokračovať v diskusii o balíku kompenzačných opatrení.

Upravili sa termíny rokovania a hlasovaní Národnej rady SR, do programu zaradili rozpočet SITA/Milan Illík

do programu aktuálnej schôdze Národnej rady (NR) SR pribudol návrh štátneho rozpočtu. Predseda parlamentu Peter Pellegrini (Hlas-SD) avizoval, že o ňom budú rokovať tak, aby sa budúci týždeň o ňom stihlo aj rozhodnúť. Zároveň poslanci odsúhlasili zmeny v priebehu rokovania.

V stredu majú zákonodarcovia rokovať až do polnoci. O 17.00 h hlasovať nebudú, rovnako ani vo štvrtok (14. 12.) o 11.00 h. Najbližšie hlasovanie o prerokovaných bodoch tak poslancov čaká až vo štvrtok o 17.00 h.

Pellegrini priblížil, že v stredu majú pokračovať v diskusii o balíku kompenzačných opatrení. Následne by mali dorokovať aj ďalšie zmeny, o ktorých rokujú v skrátenom legislatívnom konaní a ktoré už sú v druhom čítaní. Sú nimi novely kompetenčného zákona, zákona o niektorých opatreniach na úseku environmentálnej záťaže, zákona odplatách a o poskytovaní príspevku v civilnom letectve, zákona o národnom zdravotníckom informačnom systéme.

Po prerokovaní týchto piatich bodov Pellegrini avizoval päťhodinovú prestávku na rokovanie výborov. Následne by mala prísť na rad diskusia o štátnom rozpočte.

Šéf parlamentu priblížil, že to, v akom čase budú ďalšie dni rokovať, ešte možno vo štvrtok o 17.00 h upravia vzhľadom na vývoj rokovania.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite