Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Policajt Sabota z tzv.čurillovcov sa môže vrátiť do práce

.tasr .slovensko

Minister vnútra po nástupe do funkcie dočasne pozbavil výkonu služby šiestich policajtov.

Policajt Sabota z tzv.čurillovcov sa môže vrátiť do práce FACEBOOK/POLÍCIA SR

policajt Milan Sabota, ktorého minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) postavil mimo služby, sa môže vrátiť do práce. Vyplýva to z neodkladného opatrenia Mestského súdu Bratislava IV, ktoré zverejnil právny zástupca Peter Kubina. Ten zastupuje aj ďalších policajtov postavených mimo služby. 

Kubina pripomína, že pri troch policajtoch rozhodol súd v ich prospech a v troch prípadoch skonštatoval, že nemá právomoc a k súladu konania ministra vnútra so zákonom o ochrane oznamovateľov sa nevyjadril. „Vykryštalizovali sa tu dva protichodné názory na otázku právomoci, a preto je namieste, aby sa k veci vyjadril odvolací súd a tieto názory 'zrovnal', či už jedným alebo druhým smerom, “ skonštatoval. 

Návrhy boli podľa Kubinu všetky odôvodnené rovnako, pričom o každom z nich rozhodoval iný sudca. Dodal, že vo štvrtok končí aj lehota na rozhodnutie súdu v prípade posledného policajta Branislava Dunčka.

Minister vnútra po nástupe do funkcie dočasne pozbavil výkonu služby šiestich policajtov, tzv. čurillovcov. Odôvodnil to podozrením zo spáchania trestného činu. Keďže mali policajti status chráneného oznamovateľa, podľa Úradu na ochranu oznamovateľov sa mal minister najprv obrátiť na nich. Status chráneného oznamovateľa mal aj policajný viceprezident Branko Kišš. Šutaj Eštok trvá na tom, že postupoval zákonne. 

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite