Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koalícia ide zmeniť fungovanie úradu na ochranu oznamovateľov, vyhlásil Taraba

.sita .slovensko

Povedal, že koalícia otvorí všetky prípady, v ktorých úrad priznal status chráneného oznamovateľa.

Koalícia ide zmeniť fungovanie úradu na ochranu oznamovateľov, vyhlásil Taraba SITA/Michal Veterník

úrad na ochranu oznamovateľov protispoločenskej činnosti sa stal servisnou agentúrou opozície, ktorý slúži na „zabetónovanie “ jej ľudí v štátnych funkciách. V diskusnej relácii V politike spravodajskej televízie TA3 to povedal vicepremiér a minister životného prostredia Tomáš Taraba (nom. SNS). Takáto činnosť úradu je podľa neho protiprávna, preto ide opozícia v decembri iniciovať zmenu zákona, ktorý reguluje jeho činnosť.

„Tej pani šéfke toho úradu chcem pogratulovať, že skompromitovala ten úrad ešte skôr, ako začal poriadne fungovať,“ vyhlásil Taraba s tým, že návrh novely zákona o fungovaní úradu už videl. Zároveň povedal, že koalícia otvorí všetky prípady, v ktorých úrad priznal status chráneného oznamovateľa. „Bude to urobené absolútne ústavným spôsobom. My si nenecháme tu diktovať,“ doplnil minister.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite