Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezidentka vymenovala za člena Súdnej rady SR Tomáša Gábriša

.tasr .slovensko

V Súdnej rade nahradí Elenu Berthotyovú, ktorá sa vzdala funkcie zo zdravotných dôvodov.

Prezidentka vymenovala za člena Súdnej rady SR Tomáša Gábriša SITA/Milan Illík

prezidentka Zuzana Čaputová vo štvrtok vymenovala za člena Súdnej rady SR Tomáša Gábriša. S účinnosťou od piatka (24. 11.) nahradí v Súdnej rade Elenu Berthotyovú, ktorá sa zo zdravotných dôvodov vzdala funkcie 10. novembra. TASR o tom informoval hovorca prezidentky Martin Strižinec.

Gábriš je absolventom Právnickej fakulty Univerzity Komenského (UK) a Filozofickej fakulty UK v Bratislave, ako aj Trnavskej univerzity. Je advokát, právny historik i metodológ práva, venuje sa i publikačnej činnosti. V súčasnosti je pedagógom na Právnickej fakulte Trnavskej univerzity v Trnave, pôsobí tiež na Ústave štátu a práva Slovenskej akadémie vied.

Súdna rada SR je ústavný orgán tvorený 18 členmi vrátane predsedu a podpredsedu. Jedného člena volia sudcovia Najvyššieho súdu SR a Najvyššieho správneho súdu SR. Osem členov z radov sudcov volia sudcovia ostatných súdov. Po troch členov dodávajú Národná rada (NR) SR, prezident SR a vláda SR.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite