Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Exminister Pavol Rusko je vinný v kauze Maják nádeje, trest nedostal

.tasr .slovensko

Dnes si už odpykáva trest 19 rokov za falšovanie zmeniek.

Exminister Pavol Rusko je vinný v kauze Maják nádeje, trest nedostal SITA/ALEXANDRA ČUNDERLÍKOVÁ

bývalý minister hospodárstva a exšéf televízie Markíza Pavol R. je vinný z pokračovacieho subvenčného podvodu v kauze neziskovej organizácie Maják nádeje. Senát Mestského súdu Bratislava I upustil od uloženia súhrnného trestu. Proti štvrtkovému rozsudku je možné podať odvolanie. Pavol R. si v súčasnosti odpykáva 19 rokov väzenia pre kauzu falšovania televíznych zmeniek.

Podľa obžaloby mal Pavol R. ako riaditeľ neziskovej organizácie Maják nádeje v roku 2015 financovať muzikál Rómeo a Júlia z peňazí účelovo viazaných na činnosť azylového centra. Celkovo malo ísť o sumu prevyšujúcu 100.000 eur. Obžalovaný to považuje za lož, vinu odmieta.

Nezisková organizácia Maják nádeje vznikla v roku 2002 ako spoločný projekt bratislavského Starého Mesta a Nadácie Markíza. Azylové centrum sídlilo v budove na Karpatskej ulici v Bratislave.

Pavol R. bol v minulosti právoplatne odsúdený na 19 rokov väzenia pre kauzu falšovania televíznych zmeniek. Zatiaľ neprávoplatne ho v septembri oslobodili v kauze prípravy vraždy jeho bývalej spoločníčky v TV Markíza Sylvie Klaus-Volzovej.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite