Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vláda Roberta Fica získala dôveru, poslanci schválili jej program

.tasr .slovensko

Za hlasovalo 78 poslancov zo 143 prítomných, proti bolo 65.

Vláda Roberta Fica získala dôveru, poslanci schválili jej program SITA/Milan Illík

vládny program poslancom predložil premiér ešte minulý týždeň a požiadal ich o vyslovenie dôvery kabinetu. Diskusia trvala štyri dni, vystúpilo v nej vyše 70 rečníkov, najmä z opozície. Jej zástupcovia vládnemu programu vyčítali nedostatok konkrétnych a jasných cieľov. V závere diskusie sa premiér poďakoval rečníkom a dodal, že členovia vlády diskusiu sledovali a že vo viacerých vystúpeniach videl podnetné myšlienky.

Každá nová vláda musí podľa Ústavy SR do 30 dní od svojho vymenovania predstúpiť pred Národnú radu SR, predložiť svoj program a požiadať o dôveru.

Po hlasovaní o PVV predseda parlamentu Peter Pellegrini (Hlas-SD) prerušil rokovanie do 14.00 h. Poslanci majú na programe ešte dva vládne návrhy aj s návrhom na ich prerokovanie v skrátenom legislatívnom konaní. Ide o novelu zákona o kategorizácii ústavnej zdravotnej starostlivosti a novelu zákona o 13. dôchodku. 

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite