Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň prestáva chodiť na tlačovky Úradu vlády

.redakcia .slovensko

Predseda vlády oznámil, že považuje viaceré médiá za nepriateľské a nevítané na úrade vlády. Redakcia .týždňa reaguje nasledujúcim stanoviskom.

.týždeň prestáva chodiť na tlačovky Úradu vlády SITA/Milan Illík Predseda strany SMER-SD Robert Fico odpovedá na otázky novinárov, Bratislava, 18. október 2023

robert Fico oznámil, že sa začne s preverovaním práva Denníka N, Markízy, SME a Aktualít vstupovať a pracovať na pôde úradu. Až do rozhodnutia majú byť tieto médiá neželanými hosťami, čo zrejme znamená faktický zákaz vstupu. Dôvodom má byť to, že sa vraj otvorene hlásia k nenávisti a nepriateľstvu voči strane Smer. 

.týždeň už pri prvých podobných krokoch oznámil, že ak bude vládna koalícia nepohodlným médiám brániť v prístupe k informáciám, budeme sa s postihnutými médiami solidarizovať. Preto od dnešného dňa až do zmeny rozhodnutia predsedu vlády nebudú redaktori .týždňa chodiť na žiadne podujatia organizované v priestoroch Úradu vlády. 

Sme súčasne presvedčení, že k podobnému kroku by mali pristúpiť všetky médiá, ktoré cítia zodpovednosť za slobodu v tejto krajine. Sloboda slova nie je zadarmo, vždy je zaručená len aktívnymi občanmi — a pri jej obrane je dnes kľúčová solidarita médií.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite