Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Voľby by v novembri vyhral Smer-SD, nasledovali by PS a Hlas-SD

.tasr .slovensko

Pred bránami NR SR by zostali strany Aliancia, Demokrati aj Sme rodina.

Voľby by v novembri vyhral Smer-SD, nasledovali by PS a Hlas-SD

voľby do Národnej rady (NR) SR by v novembri vyhrala strana Smer-SD so ziskom 24 percent hlasov. Nasleduje Progresívne Slovensko (PS) s 19,1 percenta a Hlas-SD s 15,1 percenta. Vyplýva to z volebného modelu agentúry Ipsos pre Denník N.

Do parlamentu by sa dostali aj koalícia Slovensko, Za ľudí a Kresťanská únia (7 percent), strana SaS (6,3 percenta) a KDH (5,8 percenta). Hranicu zvoliteľnosti by prekročili tiež Republika (5,8 percenta) a SNS (5,1 percenta).

Pred bránami NR SR by zostali strany Aliancia (4,4 percenta), Demokrati (3,1 percenta), Sme rodina (2,3 percenta) i ĽSNS (1,1 percenta). Potrebných päť percent by nezískalo ani zoskupenie strán Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana (0,5 percenta) a Modrí, Most-Híd (0,1 percenta). Iné strany uvádza prieskum na úrovni 0,4 percenta.

Na základe volebného modelu by Smer-SD v parlamente získal 41 kresiel, Progresívne Slovensko 32 a Hlas-SD 26. S 12 poslancami by v NR SR bola koalícia Slovensko, Za ľudí a Kresťanská únia, strana SaS by bola s 11. KDH a Republika by získali zhodne po desať mandátov, SNS by mala osem kresiel.

Prieskum sa realizoval od 2. do 7. novembra na vzorke 1021 respondentov.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite