Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Huliak odmietol, že by bol kandidátom na štátneho tajomníka

.tasr .slovensko

Šipoš a Plaváková sa zhodli, že prezidentka sa mohla pokúsiť odmietnuť menovať do funkcie ministra obrany Roberta Kaliňáka.

Huliak odmietol, že by bol kandidátom na štátneho tajomníka SITA/Milan Illík

poslanec Národnej rady (NR) SR Rudolf Huliak (SNS) odmietol, že by bol najpravdepodobnejším kandidátom na štátneho tajomníka na ministerstve pôdohospodárstva. Rozhodnutie prezidentky Zuzany Čaputovej nevymenovať ho za ministra životného prostredia neplánuje napadnúť na Ústavnom súde SR. Uviedol to v nedeľnej relácii TV Markíza Na telo, kde diskutoval s opozičnými poslancami Luciou Plavákovou (Progresívne Slovensko) a Michalom Šipošom (Slovensko, Za ľudí, Kresťanská únia).

Šipoš a Plaváková sa zhodli, že prezidentka sa mohla pokúsiť odmietnuť menovať do funkcie ministra obrany Roberta Kaliňáka (Smer-SD). "Mohla to určite vyskúšať a ústavný súd by to nejakým spôsobom vyhodnotil," skonštatovala Plaváková. Obaja poslanci si vedia predstaviť spoluprácu ich strán v rámci opozície, napríklad pri odvolávaní ministrov.

Šipoš obvinil predstaviteľov koalície zo snahy zmeniť volebný systém a potrebné hlasy získať aj od KDH výmenou za ústavný zákaz adopcií homosexuálnymi pármi. Huliak tvrdí, že súčasťou takýchto debát nebol. Poznamenal však, že zmena volebného systému bola aj v ich programe. Ľudia by si podľa neho mali voliť regionálne osobnosti. 

Plaváková sa ohradila proti zámeru obmedziť adopcie. Ako upozornila, v ústave už je ustanovené manželstvo ako zväzok muža a ženy, čo v praxi žiadnym manželom ani rodinám nepomohlo. Šipoš k téme uviedol, že hnutie Slovensko si počká na konkrétny návrh, pri obdobných témach majú v klube voľné ruky.

Šipoš nepredpokladá, že by sa uchádzal o post predsedu hnutia Slovensko. Plaváková si zatiaľ nevie predstaviť, že PS podporilo ako prezidentského kandidáta niekoho iného ako exministra zahraničných vecí Ivana Korčoka.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite