Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fico s Pellegrinim chcú zmeniť volebný systém, myslí si Šipoš

.sita .slovensko

Huliak doplnil, že oni majú v programe zmeny volebného systému, a to zrušenie jedného volebného obvodu, a tiež imperatívny mandát.

Fico s Pellegrinim chcú zmeniť volebný systém, myslí si Šipoš SITA/Milan Illík

robert Fico (Smer-SD) s Petrom Pellegrinim (Hlas-SD) chcú zmeniť volebný systém. Tvrdí to poslanec hnutia Slovensko (predtým hnutie OĽaNO) Michal Šipoš. Povedal to v relácii Na telo Televízie Markíza. Je toho názoru, že plánujú zmenu volebného systému vymeniť s poslancami Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) za ústavný zákaz adopcií detí homosexuálmi. 

Šipoš následne obhajoval to, že hnutie OĽaNO (v súčasnosti hnutie Slovensko) malo v programe zmenu volebného systému, no neskôr ústavne zaistilo zachovanie jedného volebného obvodu tým, že si keď nechali urobiť analýzy, z nich im vyšlo, že aj súčasný systém umožňuje volenie regionálnych osobností. Poslanec Rudolf Huliak (zvolený za SNS) poznamenal, že predošlá vláda mala ústavnú väčšinu, a preto nerozumie, prečo to nevyužili a „nezapiekli" sa tam, ak mali takú možnosť a teraz z tohto zámeru vinia iných. Doplnil, že oni majú v programe zmeny volebného systému, a to zrušenie jedného volebného obvodu, a tiež imperatívny mandát.

Poslankyňa Progresívneho Slovenska (PS) Lucia Plaváková zdôraznila, že v prípade adopcií detí homosexuálnymi pármi ide o ľudskoprávne témy, nie kultúrnoetické otázky. Doplnila, že ju mrzí, že sú vo vzduchu takéto témy, ktoré nikomu nepomôžu, no mnohým ľudom môžu ublížiť. K adopciám podotkla, že si nevie predstaviť, ako by sa v adopčnom procese posudzovala sexuálna orientácia. SNS je podľa Huliaka konzervatívna strana a pravdepodobne by takýto návrh podporili. V prípade ústavného zákazu adopcií detí homosexuálmi by Michal Šipoš počkal na konkrétny návrh a potom sa rozhodol, či ho podporí.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite