Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

SNS nepovedala, či ponúkne iné meno do vedenia MŽP, vyjadrí sa zajtra

.tasr .slovensko

Tomáš Taraba zvolený do Národnej rady SR za SNS už pripustil, že by mohli navrhnúť nového nominanta.

SNS nepovedala, či ponúkne iné meno do vedenia MŽP, vyjadrí sa zajtra SITA/Jana Birošová

slovenská národná strana (SNS) zatiaľ nepovedala, či ponúkne iné meno na post šéfa Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR miesto svojho nominanta Rudolfa Huliaka. K postupu pri menovaní novej vlády sa má vyjadriť v utorok (24. 10.), na kedy avizovala tlačovú konferenciu.

Tomáš Taraba zvolený do Národnej rady SR za SNS už pripustil, že by mohli navrhnúť nového nominanta. V nedeľnej diskusnej relácii uviedol, že SNS nebude blokovať vymenovanie vlády.

Prezidentka Zuzana Čaputová informovala, že Huliaka za ministra nevymenuje. Lídra Smeru-SD Roberta Fica povereného zostavením vlády požiadala o doručenie nového návrhu. Argumentovala ústavnoprávnymi dôvodmi. Tvrdí, že Huliakovo menovanie by nedávalo záruku riadneho chodu rezortu.

Fico argumenty prezidentky odmietol a avizoval, že ak bude SNS na nominácii trvať, hlave štátu predloží návrhy ministrov vrátane Huliaka. Národniari reagovali, že hlava štátu nerešpektuje ústavné princípy a pripomenuli jej viazanosť ústavným príkazom vymenovať na návrh predsedu vlády ministrov bez možnosti ich individuálneho posudzovania.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite