Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Sulík končí ako predseda SaS

.tasr .slovensko

Kandidatúru na post predsedu zvažuje aktuálny podpredseda Branislav Gröhling.

Sulík končí ako predseda SaS SITA/Jana Birošová

richard Sulík končí ako predseda strany SaS. Na najbližšom kongrese strany 23. marca 2024 sa postu vzdá. Uchádzať sa chce o novú funkciu čestného predsedu strany. Kandidovať bude do eurovolieb. Oznámil to na pondelkovej tlačovej konferencii.

„Pätnásť rokov existencie SaS znamená aj 15 rokov môjho života. Bol by som veľmi nešťastný, keby tento výnimočný politický projekt skončil spolu so svojím zakladateľom,“ vyhlásil Sulík. Stranu, ktorú založil, označil za úspešný príbeh.

Päť mesiacov považuje Sulík za dostatočnú dobu, aby jeho potenciálny nástupca oslovil spolustraníkov. V strane vidí viacero vhodných kandidátov na predsedu.  Nového predsedu chce Sulík podporovať vo funkcii čestného predsedu. Vznik tohto postu navrhne na marcovom kongrese. Ako dodal, o post šéfa strany sa môže uchádzať iba člen SaS. Prijímanie nových do kongresu zastavili. 

Sulík deklaroval, že z politiky neodchádza. Do Národnej rady SR plánuje kandidovať aj v ďalších voľbách. Ako skonštatoval, ak bude SaS vo vláde, rád bude súčasťou slovenskej politiky. Kandidatúru na post predsedu zvažuje aktuálny podpredseda Branislav Gröhling.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite