Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hlas-SD predstavil svojich nominantov na ministrov

.tasr .slovensko

Peter Pellegrini sa bude uchádzať o post predsedu Národnej rady.

Hlas-SD predstavil svojich nominantov na ministrov SITA/Ľudovít Vaniher Erik Tomáš, Richard Raši a Matúš Šutaj Eštok

hlas-SD predstavil svoje nominácie na ministrov v novej vláde. Sú nimi:

  • Erik Tomáš (ministerstvo práce)
  • Zuzana Dolinková (ministerstvo zdravotníctva)
  • Richard Raši (ministerstvo investícií a informatizácie)
  • Peter Kmec (vicepremiér pre plán obnovy)
  • Denisa Saková (ministerstvo hospodárstva)
  • Tomáš Drucker (ministerstvo školstva)
  • Matúš Šutaj Eštok (ministerstvo vnútra)

Líder Hlasu-SD Peter Pellegrini sa bude uchádzať o post predsedu Národnej rady (NR) SR. Informoval o tom na utorkovej tlačovej konferencii. Jednotlivé nominácie podľa jeho slov odsúhlasilo predsedníctvo strany.

„Hlas-SD má len jednu zodpovednosť, a tou je zodpovednosť voči ľuďom na Slovensku, ktorým sme sľúbili zmenu v spravovaní štátu,“ vyhlásil Pellegrini s tým, že túto zodpovednosť cítia aj voči voličom iných strán či nevoličom. Podčiarkol, že nový kabinet bude musieť byť vládou pre všetkých. Je presvedčený, že nominanti Hlasu-SD sú priechodní a že neexistujú pochybnosti, pre ktoré by ich prezidentka Zuzana Čaputová nevymenovala.

Pripomenul priority strany, akými sú napríklad riešenie zdražovania, vyrovnanie regionálnych rozdielov či zachovanie prozápadnej zahraničnopolitickej orientácie Slovenska. Skonštatoval, že strane sa pri rokovaniach v koalícii podarilo obsadiť rezorty, ktoré pokrývajú problémy súvisiace s prioritami strany.

Pellegrini deklaroval, že na vládnom programe začnú pracovať ihneď po vymenovaní vlády a budú doň chcieť pretaviť čo najviac priorít Hlasu-SD. Rešpektovať však budú musieť toľko, koľko im pomerne umožnia výsledky volieb. Pripomenul, že Hlas-SD skončil vo voľbách tretí. „Ale budeme robiť všetko pre to, aby sme dostáli sľubom, ktoré sme dali,“ poznamenal.

Smer-SD, Hlas-SD a SNS podpísali v pondelok (16. 10.) koaličnú dohodu. Vyplýva z nej, že strany si rozdelia posty vo vláde v pomere 7:7:3. Predsedom vlády má byť nominant Smeru-SD, každej strane má pripadnúť jeden post podpredsedu vlády. Koaličná dohoda tiež hovorí, že nominácia predsedu parlamentu patrí Hlasu-SD. Každá strana má mať aj jedného podpredsedu snemovne, jeden post ostane opozícii.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite