Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pellegrini bol od začiatku rozhodnutý, že pôjde so Smerom, myslí si Šimečka

.sita .slovensko

Oni odmietli rokovania, ktoré ešte ani nezačali, povedal Šimečka na margo Hlasu.

Pellegrini bol od začiatku rozhodnutý, že pôjde so Smerom, myslí si Šimečka SITA/Diana Černak

predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini bol od začiatku rozhodnutý, že pôjde do vlády so stranou Smer-SD. Na dnešnej tlačovej konferencii to skonštatoval šéf hnutia progresívne Slovensko Michal Šimečka, Zároveň pripomenul, že sa bol napriek lepšiemu volebnému výsledku PS ochotný vzdať postu premiéra v prospech Pellegriniho, čo by bolo bezprecedentným rozhodnutím. Rovnako boli progresívci podľa neho s Hlasom ochotní rokovať aj o obsadení ministerstva vnútra.

„Oni odmietli rokovania, ktoré ešte ani nezačali,“ povedal Šimečka na margo Hlasu. Jeho hnutie pritom podľa neho v posledných dňoch robilo všetko pre to, aby vznikla vláda bez Roberta Fica. „Naozaj denne sme komunikovali s predsedami strán tej potencionálnej štvorkoalície, “ uviedol Šimečka. Zároveň sa poďakoval KDH, ako aj SaS za ochotu viesť rokovania.

Smerom k novovznikajúcej koalícii Smeru, Hlasu a SNS Šimečka odkázal, že progresívci budú tvrdou opozíciou. „Nebudú to s nami mať ľahké, “dodal.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite