Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hlas bude pokračovať v rokovaniach o vláde už len so Smerom a SNS

.tasr .slovensko

Prezidentka Zuzana Čaputová by mala mať výsledok rokovaní o zostavení vlády do konca týždňa.

Hlas bude pokračovať v rokovaniach o vláde už len so Smerom a SNS SITA/Milan Illík

hlas-SD bude viesť ďalšie rokovania o zostavení vlády iba so stranami Smer-SD a SNS. Jednomyseľne o tom rozhodlo utorkové predsedníctvo strany. Informoval o tom predseda Hlasu Peter Pellegrini.

Pellegrini zdôvodnil, že podoby možnej koalície zadefinovalo aj KDH, keď odmietlo účasť vo vláde so Smerom a zároveň zdôrazňovalo červené čiary voči Progresívnemu Slovensku (PS). Strana odmieta tiež povolebný pat. „Možnosť, že by žiadna vláda na Slovensku nevznikla, neprichádza v žiadnom prípade do úvahy,“ vyhlásil Pellegrini. Líder Hlasu ocenil aj ponuku PS. Podotkol však, že mu nešlo o kreslo premiéra.

Poverenie na zostavenie vlády má predseda víťaznej strany vo voľbách Smer-SD Robert Fico. Neformálne rokovania viedlo aj PS, ktoré chcelo vytvoriť štvorkoalíciu s Hlasom, KDH a SaS.

Prezidentka Zuzana Čaputová by mala mať výsledok rokovaní o zostavení vlády do konca týždňa, predpokladá líder Hlasu-SD Peter Pellegrini. Zároveň potvrdil, že v budúcej vláde by nemali sedieť dvaja expremiéri.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite