Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fico označil väčšinu správ o stave rokovaní za nepravdivú, Hlas ich nekomentuje

.tasr .slovensko

Podľa kuloárnych informácií bude novou koalíciu Smer, Hlas a SNS.

Fico označil väčšinu správ o stave rokovaní za nepravdivú, Hlas ich nekomentuje SITA/Diana Černak

väčšina medializovaných správ o stave povolebných rokovaní sa podľa predsedu Smeru-SD Roberta Fica nezakladá na pravde. Kým nedôjde k dohode, nechce nič komentovať. Uviedol to v piatok pre viacero médií. Najbližšie ho čaká stretnutie s predsedom SNS Andrejom Dankom. K prebiehajúcim rokovaniam sa nechce vyjadrovať ani strana Hlas-SD.

„Hlas-SD nebude komentovať prebiehajúce rokovania o zostavení vlády. Našou prioritou je dať Slovensku stabilnú a zodpovednú vládu a presadiť čo najviac priorít z nášho programu pre ľudí,“ uviedla pre TASR hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková s tým, že konať chcú tak, aby boli na prvom mieste záujmy Slovenska.

Aktuality.sk a Denník N v piatok informovali, že novú vládnu koalíciu pravdepodobne vytvoria strany Smer-SD, Hlas-SD a SNS. Premiérom by sa podľa ich zdrojov mal stať Fico, predsedom parlamentu líder Hlasu-SD Peter Pellegrini.

Fico dostal v pondelok (2. 10.) ako predseda strany, ktorá získala v parlamentných voľbách najviac hlasov, poverenie na zostavenie vlády. Prezidentka Zuzana Čaputová mu dala 14 dní.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite